fredag den 30. september 2011

X-Stitch ?

Broderigarn fås i uendelig mange skønne farver, men hvad skal man lige lave af det ? 
Korssting er enkle, men mønstrene tit indviklede og ikke særlig inspirerende. Måske skulle man bare køre derudaf med en farvefest og se hvad det bliver til ?


onsdag den 28. september 2011

Paper chair - Mathias Bengtsson

Sorte og hvide striber holder!
Billedet er et nærbillede af en papirstol designet af Mathias Bengtsson, som jeg så i forbindelse med designugen i august.

Se hele stolen og læs hvordan den er fremstillet på Danish Crafts, hvor også nedenstående billede stammer fra.

mandag den 26. september 2011

Denne billige fyrretræstaburet fra Ikea er pakket ind i gamle Anders And blade. Teknikken er en slags decoupage eller tapetsering. Smør godt med tapetklister på både stol og bagsiden af bladene og læg så et lag på ad gangen. Det gør ikke noget at de enkelte sider lapper ind over hinanden. Brug en tapetbørste til at sikre at der ikke er luftblærer. 

Når alt er dækket og tørret, skal taburetten lakeres for at forlænge holdbarheden. Tjek først lakken på et mindre stykke, før du går igang for alvor. Giv den gerne flere gange.

lørdag den 24. september 2011

DIY: Filt en hynde


Til denne hynde bruges ca. 100g uld (Merino karteflor). Kan blandt andet købes her hos Uldportalen.
Ulden lægges op i mange tynde lag på et plasticunderlag. Hvis den færdige hynde skal ende med spidser, så læg ulden op i stjerneform. Sørg for at retningen på fibrene hele tiden skifter, således at lagene ligger vinkelret på hinanden. Der skal lægges op til et lidt større stykke ( fx 40 cm i diameter) end det færdige resultat, da ulden krymper ved filtningen. Hæld sæbevand på ulden, start fra midten og masser vandet ned i fibrene, mens du bevæger dig ud mod kanterne. Form spidserne med hænderne og filt også dem. Afslut med at kaste hynden ned mod underlaget, indtil den er filtet helt fast. Dyp hynden i eddikevand og tjek at al sæbe er væk. Lad hynden tørre.

tirsdag den 20. september 2011

Opgradering

Se disse skønne stole fremstillet af aflagte vejskilte.
Designeren bag idéen hedder Boris Bally.
Billederne er fundet på denne side og scroller du helt ned er der faktisk lagt en DIY ud på dem. Det var da værd at prøve.


mandag den 19. september 2011

Bogstaver

Jeg har længe gerne ville lave træbogstaver og har også forsøgt mig med dekupørsaven, uden at resultatet har været særlig heldigt.
Nu har jeg været på maskinsikkerhedskursus på Skolen for Materiel Design og lært at håndtere de store træbearbejdningsmaskiner...
Mere om det senere, jeg ser virkelig muligheder!

Bogstavernes fonte blev valgt og printet ud i ønsket størrelse. Kopien blev limet fast med limstift direkte på pladen. Hvor det var muligt blev der savet ud med båndsav, resten med dekupørsaven.
Lidt sandpapir og maling, så er den hjemme.

torsdag den 15. september 2011

Home sweet home




Er blevet lagt ned af en ond lunge- betændelse, hvilket kommer helt bag på mig, der ellers aldrig er syg.
Og så uden for sæsonen, helt urimeligt.
Det er ikke særlig sjovt at være hjemme, når radius kun går fra sofa til seng..

Ikke mere ynk, er begyndt at tænke på den næste opgave de studerende skal arbejde med og ja, den hedder Home sweet Home, amagerhylder og sofapuder.
Spændende hvad det bliver til.

onsdag den 7. september 2011

Code11



Faldt for denne skønne strikkede stol på Code 11 ( Copenhagen Design Fair)  i Bellacenteret denne weekend. Det er Miriam Ortwed, der er designeren bag strikketøjet.

fredag den 2. september 2011

Index Award 2011

Index Award i går aftes i Operaen, dresscode = cocktailkjole.
The winners are !
Læs om vinderne indenfor de 5 kategorier: body, home, play, work og community.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...