fredag den 30. marts 2012

Kagestandere

Har netop lavet et par særlige "kage"standere. 
Den ene skal bruges som fødselsdagsgave til en god ven, der har alt, men heldigvis også humoristisk sans. Han finder nok ud af hvad den skal bruges til.  





Den anden er lavet på bestilling af en veninde, der ofrede sin mors mågestel til projektet. Det gik heldigvis godt, jeg var nu noget nervøs, da jeg borede huller i sagerne. Så du ringer bare Jytte!


Ny opsatser er snart på vej til butikken, jeg giver lyd, når de er klar.




tirsdag den 27. marts 2012

Kasse

Fin opbevaringskasse, der også kan fungere som ekstra siddeplads. Forhandles af 2rethink, der har specialiseret sig i bæredygtige møbler, men kassen er produceret af et finsk designfirma, der hedder Tunto.



søndag den 25. marts 2012

Tilleke Schwarz

En af mine favoritbrodøser, Tilleke Schwarz, er udkommet med en ny bog New Potatoe.




The book New potatoes shows my art (embroidered from 2007 – 2012), two special works made of textiles and buttons and background information about all works, inspiration and technique. This books intends to inspire everyone with an interest in art and in textiles. The book is self published.
The price is 22 euro including P & P to any address in the UK and most countries in Europe (and 26 euro for the rest of the world).  Let me know your post address and if you would like the book to be signed. For payment I use Pay Pal (saves banking costs) and internet banking for Euro countries. Like to order? Do send an email to: info@tillekeschwarz.com.
More news:
At the moment I participate in a group show at West Dean College (West Sussex, UK)  till April 3th. From July 2 to 6  I will teach a workshop and lecture (evening of July 3th), for details: www.westdean.org.uk/CollegeChannel/Tutors/TutorProfilesandWork/SchwarzTilleke.aspx
Don’t wait too long: it is almost fully booked.

Best regards,

Tilleke Schwarz




fredag den 23. marts 2012

Strikket og valket

Utroligt og lidt pinligt at man kan lave et sådan nummer, men nu må det frem. For et par vintre siden strikkede jeg denne vest efter Hanne Meedoms VENDESTRIK til mig selv. 
På trods af strikkeprøver og deslige endte den færdige vest med at være var lidt for stor til mig. Det er den så ikke længere, for jeg smed den i vaskemaskinen og guderne må vide hvilket program jeg havde stillet ind på, men da den kom ud var den størrelse ca. 4år og mere filtet end strikket. Proportioner er dog i orden og materialet er egentlig også udmærket, så efter et par år i skammekrogen er den nu hentet frem og har fået et par hippie/ hæklede lommer, der forhåbentlig falder i Ingas smag. Mangler bare en knap foroven, så skulle den være klar.


 

onsdag den 21. marts 2012

Embroidery

Embroidery, der som navnet mere end antyder, er et magasin, der udelukkende omhandler broderi, vel at mærke broderi af den mere avancerede slags. Det er ofte her, man kan blive introduceret til nye tendenser indenfor broderi og spændende kunstnere, der har broderiet som udtryksmiddel. I det sidste nummer af bladet er der blandt andet en præsentation af Holly Levell, der også vises her på forsiden.


Holly arbejder med maskinbroderi og fremstiller hverdagsting/ forbrugsvarer, som kendes fra indkøbskurven og supermarkedet. Hun kalder sit projekt "Supermarket stitch".Varerne kan naturligvis købes i hendes butik.




søndag den 18. marts 2012

Kageopsats


Skal til at have gang i flere tallerkner og kagestandere, men må lige vise denne i aktion. Kagestanderen lavede jeg til Stine i julegave og her er det Inga og Stine der har bagt muffins og givet den fuld gas med frosting, krymmel og anden kagepynt.

torsdag den 15. marts 2012

Tie-pography



Denne Tie-pography er udviklet af  Ed Nacional, der er grafisk designer og illustrator, der bor og arbejder i Brooklyn, NY.
Han beskriver den selv således: "Display typeface constructed from my personal tie collection. A large amount of the collection was acquired from my dad, the rest bought at flea markets, thrift stores with a few brand new purchases sprinkled throughout."

onsdag den 14. marts 2012

Hvad kommer efter Yarnbombing ? --- Hoopla

Jeg tror på at broderiet er det næste, der får en tur i popularitetsmaskinen og kommer ud med helt nye og forfriskende udtryk, ligesom vi har set med strikning og hækling i forbindelse med Yarnbombing.
Leanne Prain, der også var medforfatter til Yarnbombing, står bag denne skønne bog Hoopla: The Art of Unexpected Embroidery.
Her har hun samlet en række kunstnere, der bruger broderiet som udtryksform, og det er ikke småting, der kan komme ud af det. Ikke mange sofapuder og klokkestrenge, men dukker med overbroderede stofkroppe, som var de tatoverede. Se mere om de enkelte kunstnere på Hooplas blog.




Og ja, der er også mænd der broderer, fx. Johnny Murder, der kalder det MANBROIDERY. Her er mange motiver henter fra et tegneserie og grafittiunivers.

tirsdag den 13. marts 2012

Mere neon

Er vist ikke helt færdig med neonfarvene, selvom det skal tages i små doser. Imponerende nok er der stadig noget i den lille tube jeg købte hos søstrene Grene. Her er det en stakkels snittet knage, der har fået en omgang. Se her hvordan man snitter en knage.




Svært at fotografere neon!


mandag den 12. marts 2012

Afsløret!

Allerede afsløret med mit gækkebrev, så nu skylder jeg et påskeæg til Inga.
Kan slet ikke stå for skriften MORMOR på prikker, resten er vist skrevet af moren.
Forslag til gækkebreve, rim og remser findes iøvrigt her.






søndag den 11. marts 2012

Kunsttur.



Et par af mine kolleger havde arrangeret en fin kunsttur i Roskilde igår.Vi besøgte flere gallerier og udstillingssteder blandt andet Roskildegalleriet Z, hvor "THEZINKER", Kim Michael holder til. En speciel oplevelse med en meget dedikeret kunstner. Især hans skulpturer, med menneskeskikkelser i skrot og jern, var ret imponerende.




torsdag den 8. marts 2012

Genbyg design

Genbyg, der i en del år har forhandlet genbrugsmaterialer fra byggerier udvider nu med en designafdeling, Genbyg Design. Koncepter er at man kan købe færdige produkter, fremstillet af genbrugsmaterialer. Måske kan man også blive inspireret til selv at gå igang ? 


Flere produkter fra Genbyg Design
Læs pressemeddelelsen
PS: Jeg trækker vinderen af "Gi væk" i aften!

mandag den 5. marts 2012

Strikke/ hæklecafé Snorrebakken

I morgen d. 6.marts har DSR på Snorrebakken inviteret studerende til strikke/ hæklecafé fra 16-19.
Jeg er spændt på hvor mange vi bliver, men det bliver forhåbentlig en hyggelig og inspirerende dag.
Har samlet lidt links, som vi kan få glæde af:


Begynder eller øvet ? Hækling eller strikning ?
Et sted hvor alle kan mødes er i "Yarnbombingbølgen", der skyller indover os lige nu:



Fra udstillingen "Walk this way" i Køge.



Hvordan lærer man at strikke eller hækle? 
Det bedste er selvfølgelig sidemandsoplæring med en erfaren håndværker, og ellers må man gribe til internettes muligheder:

Tjek Emuen om henholdsvis strik og hækling.
Gode strikkeråd kan findes her På pinden
Gode hækleråd kan findes her På krogen

Flere steder findes der gode teknikvideoer for både begyndere og øvede, se fx

Youtube kan naturligvis også bruges til mere målrettet søgning og teknikindlæring, søg fx. på "knitting tutorial" og du vil blive overvældet med gode råd og vejledninger.

Hvor køber man garn, hæklenåle og pinde ?
+ mange andre steder.

Hvor finder man opskrifter ?
+ mange andre steder

Hvor kan man blive inspireret ?

lørdag den 3. marts 2012

Skab...

Så fik jeg skåret lister til, så der er en ramme til glaslågen.
Den passer hele vejen rundt, i hvertfald når den ligger ned. Så langt, så godt!
Næste step bliver at fremstille kabinettet. Tanken er at jeg vil bruge en gammel bordplade, spørgsmålet er bare om den er stor nok.









torsdag den 1. marts 2012

Forsøg på skab


Jeg har en ambition om at fremstille et vitrineskab med inspiration fra bogen Skåp - gör det själv af Hans Mårtensson.
Det skal være et rigtigt genbrugsprojekt og udgangspunktet er en gammel og fin fortsatsrude fra Øresundshospitalet, fundet hos GENBYG.
Første udfordring: Hængsler! Det har ikke været muligt at finde tilsvarende makkere til de hængsler, der sidder på rammen. De gamle hængsler var ikke sådan at få af, uden at risikere at ødelægge rammen, så...


løsningen blev at dreje nogle nye selv på en metaldrejebænk med hjælp fra min kollega Kurt.
Ok hvis jeg skal være ærlig: 98% Kurt + 2% mig= 2 hængsler.
Det var  ret fascinerende at opdage, at man kan bearbejde metal og få et funktionelt hængsel ud af det, der passer på millimeter!


Næste step bliver at fremstille rammen, som vinduet skal monteres i.
Fortsættelse følger forhåbentlig.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...