søndag den 30. september 2012

Gadekunst i Vermundsgade

Var forleden til møde i Vermundsgade, København og stødte på dette farvestrålende værk ud mod gaden. Supergod virkning med ganske få midler og selvfølgelig en hel del arbejde. Mon nogen ved hvad der gemmer sig bag "plankeværket" ?













fredag den 28. september 2012

Design my stripes

Skal man strikke striber eller på anden måde kombinere farver, kan det være en god idé med flere designforslag før man beslutter sig. Til væveprøver var det almindeligt at lave såkaldte vikleprøver, hvor man vinder garnet op om et lille papstykke, for at vurdere farverne op imod hinanden og beslutte stribernes bredde.

Det kan også gøres digitalt, der er flere redskaber på nettet, hvor man kan hente stribe værktøjer, som Random stripe generator.
Denne her er rigtig god og hurtig. Man vælger et antal farver og beslutter bredde på striberne og så "generate my stripes".Bryder man sig ikke om designet, kan man refreshe og få andre forslag. Supersjovt at arbejde med, men måske giver det ikke et helt realistisk billede af garnfarverne. For at få designet ud må man lave et printscreen.
Prøv selv !

onsdag den 26. september 2012

Glade puder

Det er svært at stoppe, når man først er på jagt. Her er et par puder til, - lige til at blive glad over:

Billede lånt her

Fundet på Etsy.com, KissenStudio

Billede lånt her

Også fundet på Etsy.com : White Nest


mandag den 24. september 2012

Puder

Tænker at vi skal sy puder på materiel design holdet og har i den anledning været en tur på inspirationsjagt. Det geometriske look er stadig fremme, og kan sagtens overføres til egne projekter.

Billede lånt her

Spirit, Soul og Fire puder fra Kvadrat
Billede lånt her



fredag den 21. september 2012

408 tons imperfect geometry

408 tons uperfekt geometri, - det er titlen på en udstilling i Malmø Kunsthal.
Kunstneren bag udstillingen er Mike Nelson, en britisk kunstner, der arbejder med skulpturer og installationer. I dette tilfælde er det betonelementer, der er sat sammen og dækker hele gulvet i kunsthallen.
Udstillingen er åben frem til 21.oktober, det kan altså nås endnu fx. i efterårsferien.
Billedet lånt her

onsdag den 19. september 2012

Pap og lamper

Et indlæg i Politiken viste vej til et nyt koncept, hvor bølgepap omdannes til lamper. Bølgepap er et fantastiske materiale og ret så stærkt. Umiddelbart ville jeg tror at papmaterialet slugte det meste af lyset, men på billederne her ser det lovende ud.
Det er firmaet Graypants, der står bag  og der kan shoppes direkte fra webadressen, medmindre man inspireres til at prøve selv.

mandag den 17. september 2012

Anu Touminen / Finland

Jeg er stødt på denne finske kunstner Anu Touminen, der arbejder med hverdagsobjekter, som hun sætter ind i en poetisk og humoristisk ramme og dermed giver dem et nyt liv.
Her er det indsamlede grydelapper fra loppemarkeder og genbrugsbutikker, der er farveordnet og nu bliver kaldt "Real colour circles".



Anu udstiller sine værker på The Craft Museum of Finland
Kauppakatu 25, Jyväskylä i perioden 31.5.2012–2.12.2012.
Det når jeg ikke, men håber på at skulle til Finland til sommer og vil holde øje med hende.

lørdag den 15. september 2012

Redesign af Grannys square

I genbrugsbutikken faldt jeg over en pose proppet med hæklede oldemorfirkanter (grannys square) ,-sirligt bundtet. På posen stod der med skråskrift: 80 stk. Egentlig er jeg lidt færdig med lige netop det mønster, men jeg kunne alligevel ikke dy mig. Lapperne var så fint hæklet af restegarn og omhyggeligt kombineret, så der ikke er to ens.


Alle afsluttet af en sort kant af fastmasker. Der er lige lidt for få, til at det kan blive til noget, så øvelsen går nu ud på at forstørre de enkelte lapper. Måske med gråt ?



Mere grannys her og mere tæppe der.

torsdag den 13. september 2012

Loppefund

Det er farligt at gå i genbrugsbutikker, man risikerer megt let at fald for noget. Her er det et par skønne røde sko i ægte retrostil. Sikkert køb skulle man mene, med en investring på 25 kr og to døtre, der er vilde med stilen. Desværre er skoene for store til den ene og for små til den anden.





tirsdag den 11. september 2012

Platoniske legemer

Der er faktisk ret meget design, der er geometri omsat direkte, fx som denne:

"Escher pendel er sammensat af 11 fem kantede akrylplader, der tilsammen danner en Dodokade. Dodokaeden er et af de fem, såkaldt platoniske legemer, dvs en figur der består af x antal ens sider. Dodokaden bor så at sige i naturen og har en indbygget harmoni. Lampen er cnc-skåret i ét stykke, håndbukket og derefter samlet med fatningsskjuler, beslag og aflastning. Escher er fantastisk med sit farvespil uanset, om den er tændt eller slukket."


mandag den 10. september 2012

H&M Performance




Jeg har været en del i KBH i denne uge og så ser man lidt af hvert, blandt andet denne performance i anledning af "et eller andet nyt i H&M". 
Ved ikke hvad det var, men øjet fanger med det sammen, når der sidder 20 ens velklædte mænd ved café Europa på Amagertorv. 
Virkningsfuldt.







lørdag den 8. september 2012

Store byttedag

I morgen, 9. september er Danmarks nationale Store Byttedag. 
Miljøstyrelsen markerer kampagnen ”Brug mere, spild mindre” med et kreativt arrangement fra kl. 10-16 under halvtaget ved TAP1 på Carlsberg-grunden. 

Der skulle jo nok være noget, man kunne levere. Øvelsen vil så gå ud på, ikke at komme hjem igen med alt for meget.


fredag den 7. september 2012

Mere SamVærk

Lidt garn- og perlegrafitti fra Samværk festivalen på Frue Plads.
Jeg tror at Streetheart er involveret.





onsdag den 5. september 2012

Samværk maler byen rød.

Superfin oplevelse at besøge SAMVÆRK på Frue Plads, hvor en masse børn i denne uge er aktive som kunstudøvere på mange forskellige planer. 
Overværede "Vi maler byen rød" en performance vor 22 piger fra Fritidsklubben Dronen (4. - 7. klasse) fortolkede hvordan det er at være barn i byen, og forholdt sig til det eksakte rum. 
Meget overbevisende og velgennemført, det fangede både børn og voksne. Stykket er udviklet af børnene i samarbejde med Pernille Haugesen.
Kostumer : hættetrøjer, strutskørter, gummisko og shorts :-)











mandag den 3. september 2012

Recycle

Kajsa Willner fremstiller tæpper med inspiration fra de traditionelle svenske kludetæpper. Som materialer anvender hun brugte sorte T-shirts. Hvordan hun lige gør, ved jeg ikke, men det ser ret fedt ud.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...