søndag den 31. marts 2013

Glad Påsk

"Glad Påsk", sagde de i Malmø igår, da vi var på tur. Svenskerne har en pudsig skik, hvor fastelavn møder påske, og pynter op med ris der er iklædt farverige fjer i og udenfor alle butikker.
Dette dyr tog dog prisen for opfindsomhed i udsmykning. På ryggen havde den et skilt, hvor der stod, at den hverken måtte fodres, klappes eller rides på.



onsdag den 27. marts 2013

Spise med Price

Så står den på chokolade i Spise med Price i aften. En af mine kagestandere er kommet med i det fine selskab, for at præsentere chokoladeskildpadder, uhmm...
Det er en af mine tidligere studerende, Rikke, der er producer ( tror jeg det hedder) på udsendelserne. Det er ihvertfald hende, der klapper med træet og siger "klar til optagelse".
Og hende der har haft kagestanderen med.
Jeg er klar i aften !



lørdag den 23. marts 2013

Påskeæg

Fandt disse fine kalorielette påskeæg i Nationalmuseets butik. Det skulle være genbrug af papir, men jeg har dem nu mistænkt for at indeholde en flamingokerne. Måske skulle man prøve selv ?









torsdag den 21. marts 2013

Svenskt Tenn

Faldt over dette møbel, der er skabt af den østrigsk/svenske arkitekt og designer Josef Frank ( 1885 - 1967). Josef Frank var stærkt inspireret af engelsk stil, og holdt af kombinationen med stof og træ. Allugevel er der et helt umiskendeligt svensk touch over hans arbejder, og jeg synes bestemt at tingene fungerer stadig.
Se butikken Svenskt Tenn i Stockholm



"Svenskt Tenn är ett inredningsföretag med butik på Strandvägen 5 i Stockholm. Företaget grundades 1924 av Estrid Ericsson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den lika eleganta som färgstarkt mönstrade och högst personliga inredningsstil som genomsyrar Svenskt Tenns sortimentet än idag."



onsdag den 20. marts 2013

Pip

Nu vil vi have forår, gå nu væk sne.
Har sendt gækkebrev til Inga, men er allerede afsløret. 
Det er vist nødvendigt med lidt fornyelse til næste år.
Blev inspireret til at lave perler her hos Krea uglen.
Måske kan vi også bruge det, når vi skal brodere med skolebørn efter påske.










mandag den 18. marts 2013

Bolivia puder og tæpper

Chola er et lille firma, der handler med tekstiler fra Bolivia. 
De er ret så fede, synes jeg.


lørdag den 16. marts 2013

Netindkøb

Jeg har ikke handlet meget stof på nettet, fordi jeg foretrækker at se og røre, før jeg vælger. Men nu skal jeg igang med at renovere et par stole, som i den grad trænger til nyt betræk. ( Det er en længere historie, som følger senere). Et runde til de butikker, der fører møbelstoffer førte ikke til noget, der passede til forestillingerne om farve og pris.
På nettet fandt jeg tm-materialer, der fører en mængde møbelstoffer plus andet tilbehør til møbelpolstring. Møbelstoffer er kostbare, så jeg kastede mig over restrullerne og gennemtrævlede dem for muligheder. Valgte ud og fik sendt prøver for 10 kr stykket og fik endda rabat, fordi jeg havde bestilt så mange. Dagen efter lå de i postkassen, og endnu engang må man konstatere at det er nødvendigt at se den ægte vare, før man går igang. Valgte en kraftig uld i en god farve og kvalitet og bestilte. 2 dage efter stod rullen uden for døren, da jeg kom hjem.
Så gik jagten ind efter lynlåse, og hurtigt kunne det konstateres at turkis ikke er med i standardudvalget. Igen på nettet og denne gang blev det Stofstedet. Igen hurtig og smertefri levering, farve og kvalitet er  i orden, - og prisen 35 kr for en 60 cm lynlås, helt ok.
På under en uge, alle materialer i hus, så hvad mangler nu ? Nå, ja, mig selvfølgelig og tid.


fredag den 15. marts 2013

Mere Marius

Dagen efter mit lån af Marius strikkebog dukkede en af mine studerende op i denne udgave af sweateren. Det viste sig, at den rette ejer var Sines mor, og at hun havde strikket den før Sine blev født. Nu var den genoplivet og taget i brug igen af Sine. 
Superflot eksemplar, der bar sin alder smukt. 
Så hils din mor, Sine.








tirsdag den 12. marts 2013

Biblioteket er en fantastisk opfindelse

For over et halvt år siden bestilte jeg Marius strikkebog, og endelig idag var det blevet min tur, og der lå en besked fra biblioteket. Der er formentlig ikke mange eksemplarer af denne til udlån i Danmark, men pyt med at man skal vente lidt, modellen har holdt i over 60 år, så den går vel ikke lige af mode.
Der er rigtig mange forslag til hvordan man kan bruge det klassiske mønster, og en del af dem kunne jeg nu godt have undværet. Det opvejes dog til fulde af de sjove historier, blandt andet om designeren Unn Søiland, strikkedamerne  og den kulturhistoriske tilgang til temaet.
Marius sweateren har sin egen Facebook side og i bogen er der QR koder, så man kan logge på klip fra filmen "Troll i ord", så man med egne øjne kan se Marius Eriksen stå på ski i sin sweater.
Ren kult.

Retro modeller fra bogen


søndag den 10. marts 2013

Ana Kras og lamperne

En af mine studerende, Mille, gjorde mig opmærksom på denne designer Ana Kras, der laver de skønneste lamper, kaldet Bonbon. Umiddelbart lyder det ikke så inspirerende med lampestativer omviklet med uldgarn, men dette er altså rigtigt lækkert. Superfin farvesans.
Ana Kras stammer fra Serbien, men er vist bosat i New York nu. Besøg Ana Kras her og se hendes herlige billeder.


fredag den 8. marts 2013

Bambus

Det er ikke så længe siden, at bambus brugt til tekstiler var lidt eksotisk. Den meget hurtigt voksende plante kan bruges på rigtig mange måder, og som tekstilt materiale er det blødt og lækkert. Jeg har prøvet at strikke med bambus garn, og det var nu ingen succes, det blev uformeligt og slattent efter vask.
Nu kan man købe karklude i Netto, som består af 50% bambus og 50% bomuld, det lyder som en god sammensætning. Vi får se i brug.





torsdag den 7. marts 2013

Kager og kagestandere

Jeg fik gjort en bestillingsopgave færdig og nu må jeg igang med nogle flere, så der kan komme nye kagestandere på hylderne. Det giver mig også anledning til at reklamere for en ny kagebog fra Forlaget Vingefang : Kager uden mel.
Uhhmm...











tirsdag den 5. marts 2013

Fuglekasser

Der er blevet lavet mejsekasser efter helt traditionel model. Alle studerende skulle igennem processen, med det særlige krav at kasserne skulle males. Så her ser i hele rækken, først fra den ene ende, så fra den anden og så midt på !
Det må være det, man kan kalde tæt lav bebyggelse. Lige nu er de ikke klar til indflytning/ flyvning, da de er opsat indendørs, men det skal der ændres på.
Som tredje studieopgaver arbejdes der nu på en mere fri opgave, også med fuglehuset som overordnet tema. Spændende at se hvad der kommer ud af det.








søndag den 3. marts 2013

Broderigarn hos Panduro

På det sidste har jeg været på jagt efter broderigarn.
Har opdaget at Panduro hobby (Nørreport) har et rigtig fint udvalg. Her er fx både metallic i alle farver, neonfarver, glimmer "lysende i mørke", samt skinnende kunstsilke.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...