"Hos Frontløberne ved vi bedre end de fleste, at dét at lave kulturprojekter ikke er en sovepude. Alligevel broderer vi for tiden på et projekt af den helt bløde slags. “I pilLOVE Aarhus” er titlen på initiativet, der på én gang skaber samarbejder på tværs, aktiverer byen og gentænker mulighederne for borgerinddragelse – ved hjælp af korsstingsbroderede puder."
Mattias arbejdede med skrivebordslamper i klassiske faconer, men utraditionelle materialer. Den ene var udført udelukkende i træ, også skærmen.
Den anden lampe var fremstillet i en slags cementmateriale, hvor der var eksperimenteret med overhovedet at få det til at fungere. Ledningsføringen blev gemt sammen med en metalkonstruktion i strikkede og valkede "rør".
Så blev eksamen på BK også klaret, - dygtige studerende og rigtig mange gode opgaver. Jeg har fået lov til at vise nogle af dem her. Lisbeth har arbejdet med ben, horn og pil. Morgenbakken har en integreret brødbakke og har ikke været helt enkel at fremstille.
Det er gået lidt stille for sig, men nu er skabet faktisk færdigt. Slutspurten var sej, da lågen nægtede at lukke, da skabet kom på højkant og det var lidt besværligt. En meget stærk magnet løste dog problemet, men ikke før den var skruet af og på flere gange. Bedre billeder følger.
Nåede lige en tur på Skovhuset i Værløse i går, hvor det var sidste dag for udstillingen om og med Ib Spang Olsen. Positiv oplevelse og masser af mennesker.
I cafeen var der fine broderede duge med diverse gode råd og anvisninger på. Nåede ikke at finde ud af, hvem der stod bag projektet. Beklager billedkvaliteten, men der var lagt glasplader over for at beskytte dugene.
Endnu en studerende fra Bornholm, Anne Gro, arbejdede med redesign og fremstilling af accessories. Det blev til en halskæde af plastic fra en Margrethe skål, en taske ud af en læderjakke og en sikkerhedssele, et par sko der havde en fortid som støvler og en cowboyjakke med mormorbroderier.
I næste uge er det materiel designholdet i Mørkhøj, der skal op. Spændende at se hvad de har lavet.
Forleden stødte jeg på SWARM, der arbejder med gamle malerier, som bruges til at opdatere stole og skabe med, eller sy op til tasker. Det giver et sjovt, rustikt udtryk, gad vide hvordan det holder ? Det kunne være lidt sjovt at prøve.
Benedikte beskriver oplægget til sin eksamensopgave således:"Jeg ville lave et par sko, hvor enten materiale, teknik, funktion eller form fortolkede elementer fra Nexø. Som basis for min idegenerering tog jeg på fototur i Nexø. Til min egen forbavselse kom jeg hjem udelukkende med billeder med relation til havnen." Se beskrivelse af processen.
Så var materiel design holdet på Bornholm til eksamen i fredags og blev færdige. De havde lavet en rigtig fin udstilling og var i det hele taget super gode. Jeg har fået lov til at vise nogle af deres projekter her.
Merete arbejdede med lamper og eksperimenterede både med porcelæn i form af kinaskåle og omvendte tekopper, og lygter i papir og uld.
Se mere om processen på Meretes egen side.
For tiden går jeg til en del møder i Frederiksholmskanal, og igår benyttede jeg lejligheden til at slå et slag forbi Nationalmuseet. Er I klar over, at det nu er ganske gratis at besøge dette herlige sted, der udover en imponerende samling også har en god café og museumsbutik ? Jeg koncentrerede mig om udstillingen Danmarkshistorier 1660- 2000 og faldt blandt andet for disse smukke broderede huenakker.
(Huenakke: Broderet nakkestykke i kvindehue i sjællandske bondedragter fra midten af 1700-tallet og fremefter. Kan være af mønstret, sølvindvævet silke ell. uldgarnsbroderi med f.eks. en stor blomst)
Nu går det da helt op i strik her på bloggen, men må lige minde om at det er international strikkedag på lørdag. World Wide Knit in Public
Der er events flere steder i landet, hvor man kan mødes og strikke i og til det offentlige rum. Tjek fx. Kultunaut for arrangementer.