Bøger


Bæredygtigt Design

Der er en lang tradition for at arbejde med genbrug  i fag som sløjd, håndarbejde og billedkunst, der ofte ikke har så store økonomiske ressourcer.

At arbejde med genbrugsmaterialer og redesign kan umiddelbart virke begrænsende, hvis man blot har restekassen til rådighed, men giver man sig først i kast med emnet og indsamler materiale bevidst, vil man opdage at der er rigtig mange muligheder.

Bæredygtigt design er et oplagt tema i skolen, hvor det er muligt at underemner som genbrug, redesign, "vugge til vugge", fair trade og materialelære introduceres teoretisk samtidig med det praktiske arbejde.

Undervisningsmaterialet knytter ikke an til et specifikt fag, men kan bruges i fag som håndarbejde, sløjd, håndværk og design, eller ikke mindst i forbindelse med tværgående emner og problemstillinger på mellemtrinnet.

Anmeldelser:

Lektørudtalelse
"Der findes ikke tilsvarende bøger med anvisninger til tematisk arbejde i skoleregi.
Et virkelig gennemarbejdet, lækkert og inspirerende materiale primært til lærerens forberedelse".Anmeldelse i Folkeskolen

Bogen blev indstillet til Ministeriet for børn og Undervisnings Undervisningsmiddelpris 2012 og vandt en anden plads.

Nissehuestrik

Bogen er lavet som et rigtigt fritidsprojekt i håb om at inspirere til at lave hjemmestrikkede nissehuer, fremfor de fabriksfremstillede flonelshuer.

Bogen er udgivet på forlaget Vingefang.

Læs hos Gavstrik.

Læs hos Sommerfuglen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...