tirsdag den 25. juni 2013

Verdens broderidag

Manifest for Verdens Broderidagen 30. juliTextiler afspejler vores verden og i et broderi kan man iagttage de udtryk som findes i vores tid. Broderi kan sætte fokus på social ulighed mellem lande.
Med hjælp fra broderiet kan vi flytte blikket og vise nødvendigheden af; at engagere os, specielt i den vigtige rolle som textiler spiller i verdenshandlen og dermed for verdens fred. Textiler er magt, og lad os gennem broderi inspirere flere mennesker til at engagere sig i denne kreativitet, der fører til en bedre forståelse mellem lande og mellem mennesker.

At brodere er en fredsommelig, fredfyldt og fredelig beskæftigelse.  Det kan skabes traditionelt ud fra et fælles minde, tegnede designs, efter et mønster, eller frit og nyskabende fra egen fantasi. Man broderer af glæde, for skønhed, dekoration og for at skabe identitet.

Sting kan være dekorative, smukke, trøstende, gentagende, helende, fortællende, lystfyldte, oprørske, kærtegnende og perfekte.

Mennesker broderer af lyst og glæde, som fritidsbeskæftigelse, professionelt, af ren og skær nødvendighed, som befriende handling. Man broderer i grupper eller i meditativ ensomhed.
Vi ønsker at anerkende broderiet som en fri og skabende handling, der kan føre til frie kreative tanker og ideér. Vi ønsker at knytte vores nordlige privilegerede broderisting sammen med sting syet af broderende søstre og brødre fra hele verden.

Vi ønsker at være en del af en glædesfuld og kreativ fredsbevægelse.

Initiativet kommer fra ”Broderiakademins” lokale afdeling Skåne Syd. Det svenske modsvar til det engelske Embroiderer´s Guild. Den første Verdens Broderidag fandt sted i Bagarstugan i Vismarlöv den 30. juli 2011. Vigtigheden af broderi og rygtet om Verdens Broderidagen skal spredes på vinger til hele verden.

Gør den 30. juli til en skabende dag for fred, frihed og ligeværdighed.

På dansk ved Rikke Ruff og Tine WesselDownload motivet Knotted Gun
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...