mandag den 17. august 2015

Effektiv spild af tid

Det lyder som en rigtig sjov idé, og det er nogle spændende folk, der står bag initiativet. Læs her, hvad de selv skriver:
Vi vil gerne invitere til fernisering på vores nye udstilling: Effektiv Spild af tid -Klassiske kvindelige sysler i moderne og eksperimenterende kontekst.
Med udstillingen sætter vi fokus på værdien af fordybelse og bryder med den klassiske opfattelse af strik, filt, vævning og syning.
Vi lever i en tid, hvor de varer vi omgiver os med, som oftest er produceret langt væk fra vores egne hænder. Tidligere tiders viden om håndværk forsvinder. Der er krav om effektivisering på alle niveauer i vores samfund, men man taler ikke om værdien af fordybelsen. Vores ærinde er at sætte fokus på værdien af at give tid, fordybe sig og lege, fordi det uløseligt hænger sammen med at udvikle, tænke nye tanker og finde på nye og alternative løsninger.” – Effektiv Spild af Tid.
Gruppen udforsker traditionelle kvindelige håndarbejdsteknikker og bruger dem på nye måder og i nye udtryksformer. Strikning, filtning, vævning og syning er teknikker, der traditionelt er knyttet til kvindehåndværk og husflid. Håndværket har haft en praktisk funktion i husholdningen, men rent kunstnerisk, har det ikke haft den store anseelse i samfundet.
Kom til salon og væveworkshop
Gruppen ’Effektiv Spild Af Tid’ inviterer til væveworkshop og samtale om tekstilets æstetiske og taktile egenskaber i en skulpturel og kunstnerisk sammenhæng.  Julie Bach og Astrid Skibsted fortæller om udstillingskonceptet i Officinet og indbyder til fordybelse i ting der tager tid. 
I væveworkshoppen arbejder vi med at skabe individuelle værker i en specialdesignet, kvadratisk væveramme Square Loom. Vi skal eksperimentere og ide-udvikle frit i et stramt format med vævning, garn, farver og fibre.
Deltagergebyr: Medbring garnrester til fælles pulje
Square Loom: 18,5x18,5 cm: 230 kr., 25x25 cm: 280 kr.
Lørdag den 29. august kl. 11-13.30.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...