mandag den 24. august 2015

Inspiration

På specialiseringsmodulet vil en af opgaverne blive at udvælge sig en designer, kunstner eller håndværker som er særlig inspirerende og som kan fungere som et forbillede. Ikke nødvendigvis fordi man skal "gøre efter", men mere fordi det kan være givende at sætte sig ind i hvordan andre arbejder. Jeg har valgt to helt forskellige eksempler:

Stine Leth
der er strikdesigner, opdagede jeg ved et tilfælde i en vinduesudstilling i Århus i december 2013. Umiddelbart inspirerede det mig til selv at strikke derudaf og lave mærkelige objekter, der nu fungerer som sofapudeagtige produkter i en børnefamilie.

Efterfølgende har jeg fulgt Stine Leth og hendes arbejde og er inspireret af den anderledes måde hun håndterer det traditionelle håndværk på.
Her kan du læse en hel artikel om Stine Leth og den strikkede skulptur.

Hun er iøvrigt helt aktuel med en udstilling i officinet sammen med en række andre kunstnere / håndværkere under overskriften "Effektiv spild af tid".

Josef Frank
Er en mønsterkunstner, oprindelig uddannet arkitekt, som levede fra 1885 - 1967. Født i  Wien og emigrerede til Sverige 1933, hvor han indgik i Svenskt Tenn.
Hans mønstre er meget farverige og dynamiske, og jeg synes faktisk at de holder den dag i dag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...