mandag den 1. juli 2013

Upcycling

Bella skev og gjorde mig opmærksom på Hanne Zachariassen, der som designer arbejder med upcycling af tøj, se bloggen. Det kan diskuteres hvor grænsen mellem genbrug og upcycling går, men det interessante er vel at udfordre hvad og hvordan vi kan genbruge mest muligt og gerne på en måde, hvor produkterne stiger i værdi.
Hanne står bag tøjmærket ASFALT og har også deltaget i den nyligt overståede Bastard festival."- Upcycling, eller på dansk "opbrug", kan kaldes for opkvalificerende genbrug. Det handler om at tilføje ny værdi til en ting, man ellers ville betegne som affald, for eksempel ved at genopfinde det som et nyt eller en del af et nyt produkt.
- Processen adskiller sig fra genbrug, hvor en ting enten genanvendes i den samme form, som den er skabt (recycling), for eksempel genbrugstøj, eller nedbrydes for at blive en del af et nyt produkt (downcycling), for eksempel glas omsmeltet til nye flasker.
- I Danmark er vi europamestre i skrald med 718 kg per person om året. Vi tager samtidig prisen for at forbrænde mest af vores affald i Europa, faktisk over halvdelen, mens vi genanvender lidt under en tredjedel."

1 kommentar:

  1. Jeg faldt lige over denne glade video, hvor der ligefrem afholdes workshops omkring upcycling, det breder sig som ringe i vandet og er ret inspirerende. Så når man først for øjnene op for genbrug, så begynder man at betragte sine ting på en ny måde.
    http://youtu.be/KJNYGcmzNuY

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...